Convocatòria d'audicions

Bach Collegium Barcelona

Properes audicions

Període d'inscripció online

L’objectiu d’aquestes audicions és seleccionar noves veus per la borsa de cantants i solistes del Bach Collegium Barcelona.

Des de Bach Collegium Barcelona tenim la voluntat d’audicionar regularment cantants d’entre 18 i 60 anys que vulguin formar part de la plantilla del nostre cor.

Totes les produccions de BCB són professionals i remunerades. En cadascuna de les produccions que proposem, la plantilla de cantats és flexible, incorporant un nombre determinat de cantants en funció de les característiques de l’obra, l’espai, i la voluntat artística de la producció. D’aquesta manera, la nostra plantilla no és tancada, sinó que s’adapta a tot tipus de produccions.

Un dels trets identificatius del Bach Collegium Barcelona és el fet que els solistes no son externs al cor, sinó que en formen part, i assumeixen les àries i intervencions solistes que requereixin les obres interpretades. Aquest plantejament fa que en un sol concert hi puguin tenir presència un nombre de solistes més elevat de l’habitual.

Període d’inscripció online: Pròximament

Audicions presencials
: Pròximament

En els dies posteriors al tancament del període d’inscripció online, es contactarà els candidats i candidates per comunicar-los si han passat a la segona fase presencial de l’audició.

Fase I: Inscripció online

 • Data: Pròximament
 • En aquesta fase, els candidats i candidates hauran de fer arribar la seva informació personal i professional, el seu currículum professional i artístic, a més d’un enregistrament en vídeo (opcional), a través del formulari d’inscripció.
 • Música per a les inscripcions:
  • Qualsevol ària o peça solista d’estil lied o oratori en vídeo. És preferible no enviar àries d’òpera posteriors a 1850.
  • El vídeo ha de ser recent, ha d’haver estat gravat el 2021
 • IMPORTANT: l’enregistrament de vídeo és opcional, tot i que només es consideraran per a rol solista els candidats i candidates que hagin incorporat un vídeo a la seva sol·licitud.
 • En aquesta fase, en cas que les inscripcions sigui seleccionada, el candidat o candidata serà convidat a fer una audició presencial avaluada per l’equip artístic de Bach Collegium Barcelona. L’audició consistirà en una primera part com a solista i una segona en quartet vocal (veure Repertori). Les candidatures seran avaluades segons criteris musicals de qualitat i idoneïtat als projectes del Bach Collegium Barcelona,

Fase II: Audicions presencials

 • Data: Pròximament
 • Lloc: Barcelona
 • Duració: 15 minuts
 • Diapasó: 415Hz
 • Repertorista: a càrrec de l’organització
 • Música per a les audicions presencials:
  • Part solista: Qualsevol ària d’una cantata de J.S. Bach en llengua alemanya. Aquesta part és obligatòria per aquells candidats o candidates que vulguin ser considerats per a rol solista.
  • Part en quartet vocal: Pròximament

Preguntes freqüents (FAQs)

Sí, és un cor professional especialitzat en música antiga. Com a tal, totes les produccions són remunerades, tan per cantants com per solistes.
Si vols ser considerat com a rol de solista, d’una banda has d’incorporar un enregistrament a la teva sol·licitud. A més a més, en cas de passar a la fase presencial, hauràs de cantar qualsevol ària d’una cantata de J.S. Bach en llengua alemanya.
No, t’hi pots inscriure tinguis l’edat que tinguis. Orientativament el marge d’edat es comprèn entre els 18 i els 60 anys.
Els vídeos s’han de pujar a Youtube o a Vimeo i ens has d’enviar el link. Si no vols que el vídeo sigui públic, pots posar-lo com a no visible (UNLISTED), però no com a privat amb contrasenya.
No, demanem que els vídeo sigui gravat aquest 2021, no abans.
El currículum professional i artístic s’ha d’adjuntar al formulari en format PDF.
No, malauradament les audicions són presencials i només es consideraran els candidats o candidates que puguin assistir a la convocatòria del dia 12 de juny.
No, les despeses del viatge per les audicions corren a càrrec del candidat o candidata, independentment de que el candidat o candidata sigui seleccionat o que la plaça no acabi sent coberta.
L’espai de l’audició disposarà d’un clavicèmbal. Els candidats i candidates tindran a disposició un repertorista, que els podrà acompanyar amb un clavicèmbal afinat a 415Hz. Si el candidat o candidata ho prefereix, pot assistir a l’audició amb el repertorista que desitgi per acompanyar-lo en l’ària solista.
No cal que portis còpies de l’obra lliure que cantaras. Prèviament a l’audició, hauras d’enviar la partitura en format digital en l’edició que faràs servir.

Properes audicions

Període d'inscripció online

Desplaça cap amunt