Sobre BCB

Fundat l’any 2018 i dirigit per Pau Jorquera, el BACH COLLEGIUM BARCELONA és una iniciativa professional que compta amb un cor i una orquestra especialitzats en la interpretació de la música antiga.

L’objectiu fonamental del BCB, és la difusió de la música de J.S.Bach a través de concerts que incloguin elements de proximitat entre la pròpia música, i el públic.

Trobem l’origen del cor en l’any 2011, quan comença la iniciativa Bach zum Mitsingen, que tenia com a centre d’activitat la interpretació de cantates de Bach en format participatiu amb cantaires de cors amateurs de bon nivell, assajant un sol dia, i oferint la cantata tant en format concert el dissabte, com dins la litúrgia (tan catòlica com protestant) en diumenge al matí.

Per tal de tenir la seguretat que això seria possible, era necessari fer la selecció d’alguns cantaires semiprofessionals que poguessin estar integrats dins el cor de cantaires amateurs, amb els quals poguéssim fer un assaig previ a la producció.

La iniciativa va tenir una molt bona acollida, i s’ha mantingut fins el 2018, amb la interpretació de més de 50 cantates en aquest format.

Aquest petit cor de cantants i estudiants de cant va anar agafant solidesa i estabilitat, i va néixer el desig de fer un primer concert com a cor de cambra, estrena que es dugué a terme dins el festival BACHCELONA l’any 2013, sota el nom de Cor de Cambra BZM, el qual ha fet diversos concerts durant 5 anys.

El juliol de l’any 2018 grava el seu primer disc per cor a capella Bach ist meine Freude!, amb motets de la família Bach, com a resultat i resum del treball realitzat els darrers anys, moment en el que decideix canviar de nom i passa a anomenar-se Bach Collegium Barcelona.

La plantilla de cantants s’ha anat enriquint amb cantants professionals i noves veus joves i talentoses, moltes d’elles guanyadores de la Salvat Beca Bach. El director del BCB és en Pau Jorquera, cofundador del projecte BZM

Adriana Alcaide, violonista especialitzada en música antiga, amb una llarga trajectòria en diversos conjunts internacionals, és qui lidera la Orquestra del Bach Collegium Barcelona, fent-ne la selecció dels músics i concertino.

Scroll to Top